YouMusic

YouSee Play der også går under navnet YouMusic, er som navnet antyder det en del af YouSee, som er ejet af TDC. Det er derfor også en af de relativ få danske streamingtjenester, der er på markedet, men samtidig er det også en af de bedste. Hvis man har en YouSee mobilpakke eller bredbåndspakke er tjenesten gratis, og kan både benyttes på computer, tablet og smartphone og understøtter både Android modeller og iPhones/iPads.

Millioner af sange gjort overskueligt

YouMusic indeholder ligesom flere af de andre tjenester millioner af sange, hvilket både er en gave og en forbandelse, for selvom det er dejligt, at der millioner af numre at vælge imellem, så kan det også let blive uoverskueligt, at skulle finde rundt, ikke mindst hvis man er på udkig efter noget nyt musik. YouMusic har gjort det let at finde rundt, og det første man møder, når man er logget ind, er et søgefeltet, hvor man kan søge på titel på sangen, titel på albummet, kunster eller band, ja det er kun fantasien, der sætter grænsen. Under søgefeltet finder man Playlister, der er sammensat af YouMusic. Er du eksempelvis til Dance musik, 80’er pop, heavy rock eller noget helt fjerde, så finder du en playliste der passer. På den måde kan du udforske nyt musik. Hvad enten du vil høre det på almindelige høretelefoner eller igennem dine Sonos-højtalere. Det er ikke mange høretelefoner der kan være med på niveau, når de sammenlignes med Sonos-højtalere, men der er dem, der kan være med. Se et udvalg her.

Det er der dog flere måder at gøre på. Under playlisterne finder man nemlig feltet ”YouMusic” anbefaler, hvor folkene bag YouMusic har sammensat en masse sange inden for forskellige genrer, så du kan gå op opdagelse, i Pop, rock, rnb/soul, jazz, Hiphop/rap, dance/elektronisk, klassisk eller børnemusik. Så alt efter hvad humøret er til, så er det bare at vælge anbefalingerne og læne dig tilbage og nyde musikken, hvilket naturligvis kan gøres trådløs vis dine Sonos højtalere.

Du kan også vælge Musikradio, hvor du ikke kender playlisten, men blot vælger en genre, hvor YouMusic så ellers forkæler sine øregange med tilfældig musik inden for den genre, du nu en gang har valgt.

Ligesom alle andre streamingtjenester, kan du naturligvis også vælge chartfunktionen, hvor de bliver præsenteret for det, andre YouMusic bruger hører mest i øjeblikket. Her kan du enten vælge mellem sange eller albums, og på den måde kan du altid nemt og overskueligt følge med i hvad der rører sig lige nu, og hvad der er det mest populære.

Drag and drop
Du er naturligvis ikke underlagt andre playlister og charts, men kan også selv lave dine egne lister med personlige favoritter. Du kan lave playlister, som gemmes når du er logget ind, eller du kan lave en kø med de næste sange, du gerne vil høre. Det gøres ganske let med den lille pil, eller hvis du sidder på desktop kan du sågar vælge drag and drop, hvor du nemt og bekvemt flytter en sang eller et album over i dine playlister. Det virker basalt og ganske åbenlyst, alligevel er der ikke mange tjenester, der tilbyder dem samme funktion.

YouMusic og Sonos
Sonos virker naturligvis sammen med YouMusic, og faktisk er det lige præcis Sonos, at YouMusic anbefaler, når det kommer til trådløs afspilning. Det er meget enkelt at benytte Sonos sammen med YouMusic. Du skal ganske enkelt bare åbne Sonos app’en på den enhed, du benytter og vælge YouMusic over tjenester og tilføje den, så er du kørende med god lyd i alle rum – eller i hvert fald alle rum hvor du har en Sonos højtaler.

leave a reply