Wolfgangs Vault / Concert Vault

Der er mange af de forskellige musik streamingtjenester, der minder om hinanden og dybest set tilbyder det samme bare pakket ind på lidt forskellige måder. Sådan forholder det sig dog ikke helt med Wolfgangs Vault, der skiller sig ud fra mængden af tjenester på markedet, ved at have unikt indhold, som ikke kan findes andre steder. Google Play, Spotify og flere af de store spillere har mange millioner numre, og det er muligt at finde stort set alle bands og kunstnere store som små. Det kan Wolfgangs Vault ikke tilbyde, men det de kan tilbyde er sjældne koncert liveoptagelser, som du ikke finder nogen andre steder.

Wolfgangs Vault er faktisk en af de ældste nuværende musikstreamingtjenester, og har mere end 10 år på bagen. Den blev stiftet tilbage i 2003, hvor de sikrede sig rettighederne til promoteren Bill Graham’s arkiv af liveoptagelser fra en række legendariske koncerter. Bill Graham blev også kaldt for Wolfgang, og derfor kom tjenesten til at hedde Wolfgangs Vault, men har altså sidenhen skiftet navn til Concert Vault.

Det er en tjeneste for feinschmeckere, til dem der vil forkæles med noget, de ikke kan finde andre steder, men som de ikke kan undvære. Det er ikke her du finder den nye 50 Cent eller Rihanna sang, det er heller ikke her du finder Tiesto remixet. Leder du efter en aldrig udgivet udgave af Mick Jagger live fra Japan i 1987, eller Van Morrison fra San Francisco 1974, så er der gode muligheder for at du finder det her.

Udvalget og designet minder ikke om nogen af de andre, men mange af funktionerne er de samme. Du kan se de mest populære videoer og musiknumre, og du kan lave dine egne spillelister, som du kan gemme og hører, næste gange du logger ind.

Som skrevet er udvalget ikke enormt, og selvom det indhold der så er, er sjældent. Så er prisen i den absolut lave ende. Det koster nemlig blot 3,99 dollars om måneden, og betaler du for et år af gangen betaler du kun for 10 måneder, så det kan godt svare sig at betale lidt forud, hvis du vil spare i længden.

Sjældenheder fortjener Sonos
Alle optagelserne er nænsomt digitaliseret og restaureret, så kvaliteten er helt i top. Den slags musikalske sjældne perler fortjener naturligvis den bedst mulige lyd, og det kan du give den med Sonos, der fungerer uden problemer sammen med tjenesten. Du skal bare tilføje Concert Vault til listen over tjenester i Sonos app’en, så har du blærer dig med en musiksamling, hvor få andre kan være med.

leave a reply