Wimp

Den norsk ejede streamingtjeneste Wimp (Wireless Internet Media Player), har eksisteret i snart fem år og med godt 18 millioner sange, en af de mest indholdsfulde tjenester på markedet. Der findes ikke meget dansk musik, du ikke kan finde på Wimp, som er en af udbyderne med det største udvalg med musik fra vores breddegrader. Du kan naturligvis søge lige så tosset du vil i de mere end 18 millioner numre, og du kan lave spillelister, se diverse charts over de mest afspillede numre og albums, ligesom det er nemt og overskueligt at følge med i hvad der kommer af nye udgivelser på tjenesten.

WiMP beskriver sig selv som ”en musiktjeneste, som inspirerer dig til at finde ny musik og gamle favoritter. Vores danske musikredaktion giver dig daglige tips, anbefalinger og playlister til enhver lejlighed.” Og her adskiller den sig fra de fleste andre. For WiMP kombinerer streamingtjeneste med en musikportal med nyheder og portrætter og har sågar et online magasin, hvor der er længere interviews og anbefalinger omkring mindre udgivelser eller gamle klassikere. Eksempelvis fortæller musikalske personligheder, der ellers ikke er kendt i den brede befolkning om forskellige albums eller kunstnere og hvorfor man bør give dem et lyt. Der er altid god mulighed for at blive inspireret og for at finde noget musik du måske havde glemt, eller sandsynligvis aldrig havde hørt om.

Det er også en af grundene til at man skal vælge WiMP frem for de konkurrerende tjenester, netop at man går lidt mere baggrund, og noget redaktionelt begrundelse for de forskellige anbefalinger, og ikke bare en lille boks med ”anbefaler”, men en velbegrundet forklaring af hvorfor. Hvis man ser bort fra dette, er WiMP meget klassisk i sin opbygning. Det er langt fra revolutionerende i sit design, og det tangerer det det kedelige, men det er let overskueligt og funktionelt og tilbyder en kvalitet, hvor ingen andre kan være med.

Bedste lyd i test
Noget af det Wimp i sær (med rette) sælger sig selv på, er kvaliteten. Der er mage streamingtjenester, hvor lydkvaliteten langt fra er den samme som CD, men det er den hos Wimp. Tjenesten har vundet LydogBillede’s Årest lydprodukt, da de tilbyder den bedste lyd blandt de store tjenester. Flere tilbyder 320 kbit/s i deres premium abonnementer. Dette tilbyder Wimp som standard, men tilbyder en endnu højere kvalitet, hvis du vælger WiMP HiFi abonnementet. Netop derfor passer WiMP også perfekt til Sonos, hvis du ikke vil gå glip af nogen som helst detaljer i musikken, så er samspillet mellem Sonos og WiMP det helt perfekt match. Et almindeligt WiMP premium abonnement koster 99 kroner, mens du skal af med yderligere 100 kroner, hvis du vil have den ultimative lyd med HiFi abonnementet – det er dyrere end konkurrenterne, men lyden er tilsvarende bedre.

leave a reply