Sonos PLAY:5

Sonos Play:5 Sonos Play:5

Sonos Play:5 er et trådløst alt-i-et musikanlæg med en meget kraftig stereoforstærker og højtaler indbygget i det stilrene design. Sonos Play:5 er med andre ord den perfekte trådløse legekammerat, til den kræsne musikelsker med trang til gadgets.

Play:5 er mere end blot en smart trådløs højtaler, Sonos Play:5 giver lydkvalitet i særklasse, og i en sådan klasse at man kan undre sig over det overhovedet er muligt. Sonos Play:5 kommer med fem indbyggede digitale forstærkere og hele fem højtalerenheder samt en subwoofer (3,5 tommer).

Play:5 kan fungere som en enkeltstående enhed, men du kan også kombinere to Play:5 enheder, i en venstre/højre opsætning, der parrer de to højtalere. Det er især brugbart at køre to Play:5 højtalere sammen, hvis man har en stor stue eller et andet stort rum. Lydkvaliteten bliver desuden også væsentligt bedre, når du kombinerer to Play:5 højtalere, men Play:5 fungerer som sagt også fremragende som enkeltstående højtaler.

Play:5 – sådan klares betjeningen
Som med alle andre Sonos-enheder, kan Play:5 betjenes på to måder, enten kan du benytte Sonos Controller som er en gratis app udbudt af Sonos og frit tilgængelig på de forskellige App-stores og samtidig navnet på Sonos egen fjernbetjening, der lige så kan benyttes eller også kan du starte og stoppe musikken, på knapperne du finder øverst på Play:5.

Play:5 kan også bruges til TVet
Play:5 kommer med en almindlige linjeindgang, hvilket betyder at du ved brug af et enkelt minijack stik, kan tilslutte dit fjernsyns TV-out lyd og høre denne over dine Play:5 højtalere. Play:5 kan opsættes til at starte automatisk op og sende TV-lyden til højtalerne, når du starter dit fjernsyn – samtidig kan du styre lyden direkte fra din Sonos Controller (enten som app eller den rigtige fjernbetjening fra Sonos).

Tilslutninger
Sonos Play:5 kommer med en hel række tilslutningsmuligheder, noget de mindre modeller ikke kan prale med. Det er som sagt muligt at benytte det indbygget minijackstik, til at tage lyd fra fjernsynet, men det kunne også være fra en hvilken som helst anden enhed med output til det. Herudover forefindes der hele to ethernetstik på bagsiden af højtaleren, hvilket gør det muligt både at koble Play:5 til ens router men også til en ekstern NAS eller andet netværksdrev der ikke understøtter wifi og dermed tilkoble offline-enheden til ens online univers.

Tilslutninger til Sonos Play:5 - Billede fra Sonos.com
Tilslutninger til Sonos Play:5 – Billede fra Sonos.com

Farver og ophæng
Play:5 kommer i to forskellige farver, hvid og sort finish og vægbeslag kan enten købes fra Sonos eller fra en tredjeplart. Mulighederne for ophæng er stadig ikke de bedste, især ikke hvis du skal have dine Play:5 enheder til at hælde lidt i et rum, hvilket ofte vil være tilfældet. Det er dog muligt at finde gode ophæng hos andre producenter. Men de fleste vælger faktisk at have deres Sonos-enheder stående, så de let kan flyttes rundt i hjemmet, en af enhedens absolut stærkeste sider.

Sonos AirPlay-funktion
Sonos Play:5 kommer som den eneste Sonos-enhed, med muligheden for AirPlay fra Apple-enheder, dette er muligt da du kan indsætte et lydkabel fra en Airport Express direkte i Sonos Play:5. Højtaleren forstår herefter selv at tænde, når du afspiller igennem AirPlay på eksempelvis din iPhone eller iPad. Det er dog også muligt at tilgå ens sange fra iTunes direkte igennem Sonos applikationen, hvis du vælger ’Denne iPhone’, når du har Sonos Controller applikationen åben på din iPhone.

Min vurdering
Sonos Play:5 er en rigtig fed højtaler og den leverer solid lyd, desværre er det ikke på hi-fi-niveau, men det er heller ikke nødvendigt for langt de fleste og folk der har en forkærlighed for trådløse højtalere, vil være meget imponerende for skal du have trådløse wifi højtalere er Sonos Play:5 ikke til at komme udenom, det er klart de bedste på markedet i min optik.

Selv har jeg to Sonos Play:5 enheder, kørende i stereo, hængende i min stue, og de leverer solid lyd til hele stuen!

leave a reply