Sonos PLAY:1

Sonos Play:1 Sonos Play:1

Sonos Play:1 er den mindste og mest kompakte højtaler-enheder i serien, på egen hånd spiller Play:1 særdeles godt, for sin størrelse vel og mærke og er en fantastisk højtaler-enhed til mindre værelser og rum. Play:1 er som udgangspunkt i mono, men hvis du kombinerer to Play:1 højtalere, kan du kæde dem sammen til en stereo-enhed, som med et forøger lydkvaliteten markant. Når det så er sagt, er en enkelt enhed nok i de fleste tilfælde, medmindre du ønsker at bruge dette højtalersystem i en større stue eller på et andet stort areal, til dette egner Play:5 sig langt bedre.

Om Sonos
Virksomheden bag, Sonos, har den overbevisning at man aldrig skal være tunget til at vælge imellem kvalitet og nem adgang til al musik i hjemmet og det må man sige de har gjort godt, for det er lige præcis det Sonos tilbyder igennem sine produkter.

Sonos startede deres rejse for snart 10 år siden og har siden deres begyndelse været meget visionære og holdt sig til dette. Dette har også gjort at Sonos på nuværende tidspunkt, må siges at være markedsledende, kun lettere truet af B&W og BOSE – som dog er langt mere besværligt at have med at gøre og det er netop her de taber terræn til Sonos, for Sonos kan selv et barn finde ud af at sætte op og betjene.

Du kan begynde med en enkelt højtaler og senere udbygge
Som med alle andre Sonos-enheder er det både let og nemt at tilføje en Play:1 til et allerede eksisterende Sonos-netværk eller oprette et nyt med den. Det smarte ved Sonos og det der i min optik gør deres løsninger så populære, er den nemme tilføjelsesmulighed. Du kan med andre ord starte med at købe en enkelt Play:1 højtaler og så være i gang med Sonos oplevelsen, senere kan du købe en ekstra og tilføje til et hvilket som helst rum du ønsker eller udenfor for den sags skyld og udvidde dit Sonos-netværk.

Du kan selvfølgelig også tilføje alle de andre Sonos-enheder til dit Sonos-netværk, de fleste foretrækker for eksempel at have Play:5 i stuen og benytte Play:1 til mindre lokaler og til især badeværelser er denne enhed speciel, da den er lavet til at kunne modstå kondens som ofte vil være til stede i et badeværelse. Play:1 er dermed også Sonos ”badeværelseshøjtaler”.

Play:1 er som lavet til PlayBar
PlayBar er Sonos musikafspiller, der er designet til at hænge under TVet og være forbundet her til. Ved at benytte Play:1 som baghøjtalere, kan du opnå ægte trådløs 5.1 Sourround Sound i film og spil. Tilføjer du samtidig en Sonos Subwoofer, har du stort set ren biograflyd hjemme i stuen og så endda trådløst!

Design, mål og dimensioner
Play:1 er 16,5 centimeter høj og 12,1×12 cm i bredden og dybden og kan dermed sammenlignes med en enkelt højtaler fra et ældre PC-lydsystem, designet er dog helt i en klasse for sig selv og her er der ingen tvivl om, at der ikke bare er tale om en almindelig computerhøjtaler. Play:1 vejer den nette vægt af 1,9 kg og er dermed let transportabel.

Hardwaren
Indbygget i Play:1 finder vi 2 indbyggede digitale klasse-d forstærkere, 1xbas/mellemtone og 1 x diskant. Play:1 kommer med en enkelt ethernet tilslutningsmulighed, hvor i mod Play:5 har 2 indgange. Du er derfor nødt til at investere i en Sonos Bridge, hvis du ønsker at tilknytte en ekstern server direkte til sin Play:1, da denne indgang ellers skal være forbundet til din router. Strømforbrugeret er i stand-by tilstand på 4,5 watt, som udelukkende bruges til at holde det trådløse netværk aktivt.

Lyden
Selvom lyden fra Play:1 ikke kan sammenlignes med et dyrt hifi-anlæg, får du alligevel rigtig meget for pengene og det i et lækkert design og til en overkommelig pris. Det er især grundet størrelsen, at lyden er så imponerende for Play:1 spiller lige så højt og lige så klart, som langt større højtaler-enheder og så er den samtidig trådløs! Play:1 kommer ligesom andre Sonos-enheder, med en bass-forstærkning slået til, der gør at lyden kan blive lidt for dyb til tider, funktionen hedder Loudness og kan slås fra i ens Sonos-kontrolpanel. Prøv dig frem og se hvad der passer bedst til dig, personligt har jeg Loudness på ved pop/dance musik og slået fra, ved eksempelvis klassisk musik.

leave a reply