Google Play

Google Play Google Play

At Google er verdens største søgemaskine, kommer nok ikke som den store overraskelse for særlig mange. Google er altid med helt fremme, når det kommer til teknologisk udvikling, og selvfølgelig har de også deres egen streamingtjeneste, der tilbyder millioner af musiknumre for en fast månedlig lav pris. I skrivende stund er prisen for at benytte Google Play 79 kroner om måneden.

Prøv det gratis
Google Play tilbyder ligesom flere af de andre musik streamningtjenester, at du kan få en måned gratis, hvor du kan se tjenesten lidt af, og prøve om det er noget for dig. Opsiger du ikke abonnementet, bliver de 79 kroner automatisk trukket fra din konto. Så husk at opsige det, hvis du prøver Google Play, og ikke overbevist af tjenesten.

Google Play fungerer på mange måder, ligesom de fleste andre tjenester, men den baserer mere musikken på de genrer som du tilkendegiver, er dine favoritter. Du starter med at vælge en genre og ud fra disse kommer der en masse forslag til kunstnere og bands, du skal udvælge for at Google Play kan danne sig en profil af, hvad du sandsynligvis gerne vil høre. Hvis du eksempelvis vælger hiphop/rap som genre, så kan di efterfølgende vælge navne som Eminem, Drake, Dr. Dre, Kanye West, Jay-Z osv. Udfra dine valg bliver du så præsenteret for en lang række forskellige forslag, både med de kunstnere du har valgt, men også med nogen der minder om, og en længere række spillelister med godt blandet, der burde falde i din musiksmag.

Spotify gør noget lignende det samme, hvis du hører radio, hvor du kan trykke tommelfinger op eller ned på numre, og på den måde lære Spotify hvad det er, du gerne vil høre, og hvad du ikke gider gøre. Google Play har mere eller mindre en identisk funktion, men hvor Spotify giver dig afspilningerne i en radiofunktion, hvor du ikke kender rækkefølgen, får du med Google Play en playliste, hvor du så kan give tommelfinger op eller ned. Det er dog det, der gør at Google Play især er god, hvis du gerne vil lidt på opdagelse i ny musik, men ikke noget der ligger for langt fra dine præferencer.

Udvalget hos Google Play er stort, og der er millioner af numre at vælge imellem. Søgningen er dog langt fra optimal, og det er ikke muligt eksempelvis at sortere sange kronologisk, når man først har fundet en kunstner, hvilket gør det lidt uoverskueligt. Samtidig er Google Play visuelt langt fra nogen skønhed, faktisk er det en af de kedeligste streamingtjenester, der er på markedet rent grafisk, men den er funktionel, overskuelig og lige til at gå til. Det bliver spændende at se når Google slår dørene op for deres nye gaming-univers, om ikke den visuelle grænseflade får en overhaling. En ting er i hvert fald sikkert, selvom Google kommer med en spiltjeneste, skal du ikke bruge gaming headsets, men derimod dine Sonos højtalere, når du skal streame.

Google Play og Sonos
Google Play er bygget til at virke perfekt sammen med Sonos, så du vil ikke opleve problemer eller besværligheder med dette. Hvordan Google Play og Sonos skal spille sammen, kan styres direkte fra app’en, hvilket fungerer ganske gnidningsfrit. Så om dine yndlingsnumre fra Google Play skal ud til alle højtalere i huset, eller kun ud i nogle enkelte rum, kan du helt selv styre nemt og bevemt.

leave a reply